WIE IS DE COACH

Wie is de Coach?

In de Coachkamer van Vidarte kom je mij tegen; Yvonne Stams.

Vrouw, getrouwd met Peter en mens van Cobus (onze Australian Labradoodle en coachhond).
Ik ben een intuïtieve voeler, natuurmens, wandelaar, schilder (op doek, maar ook op de tuinmeubels), coach, familieopsteller, trainer, opleider van familieopstellers en systemisch coaches en auteur.

  • Ik ben iemand die het altijd beste geeft wat ik op dat moment in me heb, wanneer ik met mensen werk. Aan de andere kant kan ik ook echt de rust en de tijd voor mezelf nemen.
  • Ik ben een introvert mens die heel expressief kan zijn.
  • Ik ben open-minded en kan ook grenzen stellen.
  • Ik ben sterk en ook heel kwetsbaar.
  • Ik ben voor vrije keuzes en tegelijkertijd voor rekening- houden – met.
  • Ik ben spiritueel en no- nonsens.
  • Ik ben bescheiden en weet ook waar ik goed in ben.
  • Ik heb humor en kan ook heel serieus zijn.

 

Wijs is anders dan geleerd
Nee…. Geleerd is niet verkeerd
Maar wijs, dat is heel and’re koek
Minder hersens, minder boek
Wijsheid is voor het grootste part
Iets meer denken met het hart

Toon Hermans

mijn groei als coach .

Na mijn HBO- jeugdwelzijnswerk opleiding heb ik 2 decennia op de Hondsberg gewerkt in mijn geboortedorp Oisterwijk, Noord- Brabant. Hier leerde ik over opvoeden, ondersteunen en begeleiden van kinderen met een matige verstandelijke beperking en complexe problematiek die vanwege omstandigheden in een leefgroep woonden. Het werken met kinderen heeft me geleerd heel goed te observeren, te luisteren, af te stemmen op de ander en er voor de ander te zijn. Te zien en te doen wat de ander nodig heeft van aai over de bol tot grenzen stellen.

Ook leerde ik mijn lijf als instrument in te zetten.
Lichaamshouding, oogcontact, stemgebruik, stemming, de ingrediënten die het verschil maken in contact.

Gedurende mijn weg als coach, opsteller en trainer heb ik steeds meer geleerd over mijn lijf. Bijvoorbeeld om mijn lijf echt te voelen. Wat voor sensaties ik ervaar en hoe ik hier betekenis aan kan geven. Mijn lijf is het kompas geworden voor mijn levenskeuzes. Dat was geen gemakkelijke ontdekkingsreis, maar wel een waar ik dankbaar voor ben.

Zo is mijn werk uitgegroeid tot werken via het lijf. In het lijf zitten je oude pijnen opgeslagen. Via werken met het lijf kunnen deze pijnen verwerkt worden.

 

Hoe coach ik

Ik ga uit van co- creëren. We gaan samen op pad.

We zijn gelijkwaardig aan elkaar als mens.
In de rol van coach heb ik de taak om overzicht te creëren en jou te gidsen.
Jij hebt tot taak om jezelf doelen te stellen en/of om je verlangen en vraag aan mij in te brengen.
Jij hebt tot taak om je verwachtingen te delen, te reflecteren op je proces, met of zonder mijn hulp.
We dragen elk onze eigen verantwoordelijkheid.

Ik ga uit van jouw vragen, doelen, verlangens, dromen of idealen.
We gaan aan de hand daarvan, op zoek naar wat je tegenhoudt om te zijn waar je wilt zijn en naar wat je gaat helpen. We gaan zoeken in een diepere laag, naar de oorsprong van je vraagstuk om een transformatie te bewerkstelligen.

Ik ga voor de blijvende verandering.
Mijn expertise ligt op het gebied van je laten voelen wat er is, niet weglopen voor oude pijnen, maar deze juist aankijken (inzicht vergaren), vastpakken en transformeren. Niet enkel weten met je hoofd, maar ervaren met je lijf, handelen en voor altijd veranderen.

 

 

Heb je een vraag, wil je meedoen aan een opstelling als representant, of wil je graag een opstelling, of wil je een coach sessie, of wil contact om een andere reden, schrijf dan een mailtje naar yvonne@casacoaching.nu
Ik hoor graag van je.